Välkommen till en kurs i
intuitiv målning/
Vedic Art!


Inga planerade kurser i nuläget


För dig som målar Vedic Art för första gången går vi igenom de första 8 principerna
Du som har påbörjat en Vedic Art grundkurs tidigare fortsätter med din nästa princip 

(ta då med några av dina tidigare målningar)

 


Intuitiv målning/Vedic Art är att måla för liv och lust och att hitta mer av sig själv, sin kreativitet och närvaro!

Inga krav. Ingen prestation.
För dig som aldrig har målat förut. För dig som har målat mycket förut och alla däremellan. 

Vedic Art
 

Vi målar utifrån 17 livsprinciper som ursprungligen kommer från den indiska vedafilosofin och som kan beskrivas som en kompass för både konsten och för livet.


Vedic Art har grundsynen är att vi alla har en stor skaparkraft och kunskap inom oss själva från födseln och det är den vi kommer ännu mer i kontakt med genom de här principerna. 

När vi målar enligt Vedic Art upplever vi ofta att vi själva utvecklas lika mycket som vårt måleri, vi får mer självkänsla och vi kommer till en djupare känsla för livet och våra bilder. Vi utforskar vad dessa livsprinciper gör med dig och ditt liv.

I Vedic Art ställs inga krav på prestation. Då vi släpper prestationskänslan blir vi mer närvarande i nuet, utvecklas i vår egen takt, målar utifrån känslan och hittar alltmer vårt eget sätt att uttrycka vår kreativitet. 

Du som börjar från början målar enligt de 8 första principerna den här helgen.
Har du påbörjat en grundkurs i Vedic Art tidigare, fortsätter du med nästa princip i din process. Ta då med några av dina tidigare målningar.

Du kan komma till en kurs utan att ha hållit i en pensel tidigare. Du kan även ha målat mycket tidigare och ändå ha stor glädje av Vedic Art.

Vi håller till i en lokal där det finns gott om utrymme och vi behöver inte trängas.


Obs! Det här är inte en målarkurs för att lära dig en speciell målarteknik 


Jag håller med akvarellkritor, akrylfärg, blyertspennor, penslar och papper, fika.

Vi sitter vid bord eller på golvet och målar. Stafflier finns inte i lokalen. Vill du ta med eget staffli så går det bra.

Du behöver ta med:

- Lunchmat och bestick (kyl och mikro finns inte).
- Oömma kläder/förkläde/målarskjorta
- Inneskor/tofflor
- Anteckningsbok
- Har du något favoritmateriel som du tycker om att måla med, ta gärna med det.

Café finns på nedre våningen, där de serverar kaffe, te och smörgåsar, mm.
Pizzeria och ICA-affär finns ca 1 km bort. 

Från ca 16 år

Plats: Alby friluftsgård, på övervåningen

Adress: Prästgårdsvägen 27, Tyresö

Parkering: I slutet av Alby skogsväg, avfart från Myggdalsvägen (från Krusboda).

Busshållplats: Nyfors (buss 873, 813C)


 

Anmälan:
via mail till hello@elisabet-eriksson.com
och inbetalning till swish 123 204 6852
eller bankgiro 429-0128

Pris: 

Mail: hello@elisabet-eriksson.comAnmälan är bindande. Vid förhinder har du möjlighet att vara med vid ett senare tillfälle.

 Reaktioner från tidigare deltagare:

 


"Omvälvande, starkt!"

"Lugnt och behagligt. Lär mig stanna upp"

"JAG KÄNNER MIG FRI"

"JAG KÄNNER LUST OCH NYFIKENHET PÅ ATT FORTSÄTTA MÅLA"

 "SJÄLVKÄNSLA"

 


"Det har varit befriande att följa de första principerna i Vedic Art. Jag har upplevt att mina bilder och färger har berört mig på ett djupt sätt.
Efter första dagens målande kände jag ett stort lugn och  en lätthet i kroppen. Jag känner mig så inspirerad att fortsätta utveckla detta  sätt att måla.

Tack för en fin helg! /Christel"


"Jag har deltagit i grundkurs i Vedic Art med Elisabet Eriksson för att komma i kontakt med mina inre resurserna i ett ögonblick då jag behövde det som mest. Även om jag hade velat rita och måla igen länge, tvekade jag att ägna två hela dagar åt mig själv för det. Nu är jag glad att jag vann mitt inre motstånd. Med Elisabets graciösa och kompetenta ledning genom de första principerna i Vedisk konst blev det lätt för mig att börja rita igen. Hennes röst och språk är särskilt tydliga och milda. Jag kände mig trygg att återuppta ritning och målning efter en väldig lång tid. Varje livsprincip blev en trevlig utforskning utan prestation. Vedic Art fungerar på vårt undermedvetna och det fick mig att slappna av. Jag uppskattar att jag lärde mig stegen att rita och måla själv igen: det handlar om att upprepa de enkla övningarna för en eller flera av livsprinciperna i grundkursen. Det gör jag utan krav på prestation, som en meditation. En tid som jag unnar mig själv. Grundkurs i Vedic Art med Elisabet har varit för mig en lärorik och givande upplevelse. Jag vill rekommendera den till alla som vill njuta av målning (igen), bli mer närvarande och hitta sin egen kreativa kraft."

Lara"Det kändes väldigt roligt att delta på kursen. Meditativt och kreativt på samma gång. Jag kommer definitivt att fortsätta!"

Mona"Att gå din kurs i Vedic art var mycket lustfyllt, stimulerande och rogivande. Det var prestigelöst, vilket var skönt och befriande. Det var även härligt utmanande med de teoretiska aforismerna som varje steg bjöd på."

Lisen