"Elisabet har en lugn, trevlig och inkännande stil"
​Eva, Stockholm


Har du en längtan att fördjupa dina relationer; till dig själv, andra människor och till livet?
 

Händer det att du känner du dig ensam tillsammans med andra människor?
Även i dina nära relationer?

Händer det att du känner dig "fel" tillsammans med andra människor?

Längtar du efter att känna dig trygg i dig själv och att kunna vara den du är?


För mig har det varit min egen längtan att få känna glädje, tillit, livskänsla, trygghet i mig själv och gemenskap med andra som har gjort att jag nu arbetar med att hjälpa och guida andra till de här grundläggande känslorna och upplevelserna.

De flesta har en längtan till närhet. Samtidigt kan det vara skrämmande. Vi kan vara rädda för att bli sårade. Eller att andra ska bli besvikna och märka att vi inte är så bra om de får lära känna oss.

Alla möjliga rädslor och tvivel på oss själva kan dyka upp.

I vårt arbete tillsammans utvecklar du din lyhördhet för dig själv och hur öppen du vill vara tillsammans med andra människor i varje stund. För det skiftar ju i allmänhet med olika personer och vid olika tillfällen.

Att vilja ha närhet innebär också att vi ibland kan vilja ha mer avstånd och utrymme för oss själva.  

Vi undersöker hur du kan märka dina behov och ta dem på allvar.

Under våra samtal undersöker vi hur föreställningar och rädslor hindrar dig i dina relationer och hur du kan komma vidare. 

Dina roller i din ursprungsfamilj och i dina relationer nu tittar vi på. Vad du vill utveckla och bli mer av och vad du kanske vill släppa

Du blir mer klar över dina genuina sidor som känns som DU i grunden och som du vill vara. Du får möjlighet att integrera de sidorna och låta dem få en större plats i ditt liv. 

Att kunna sätta gränser och säga nej när du vill och behöver det, är viktigt. Det innebär också att kunna säga ett helhjärtat ja, när det är saker du verkligen vill.

Kommunikation kan vara svårt ibland. Det kan kännas som att man inte når och inte förstår varandra.

Vi undersöker hur du bättre kan kommunicera för att nå dina nära och kära och andra människor omkring dig.  Och även att bättre förstå deras perspektiv.

Du får lära känna dina försvar och hedra dem. De finns där av en anledning. Ta till dig vad de vill säga dig och låta dem vara en värdefull hjälpande del av dig. Och bli mer flexibel i hur du använder dina försvar, som ju är kreativa lösningar på hur du hanterar olika situationer.

Jag hjälper dig när du vill släppa gamla ohälsosamma föreställningar och mönster och i stället utveckla närande relationer till dig själv och människor i din omgivning.

"Människor är människors glädje" finns det ett uttryck som lyder. Så vill jag att det ska få vara och det vill jag bidra till.

 


"Elisabet har hjälpt mig med att påbörja läkningen av några djupa barndomssår som jag tidigare inte kommit åt. Trots att kände mig lite orolig innan lyckades jag släppa kontrollen så pass att jag vågade gå in i processen på ett för mig avgörande och nytt sätt. Detta tack vare att Elisabet är så proffsig, inkännande och trygg och hela tiden stämde av var jag befann mig. Jag känner stor tacksamhet och är full av tillförsikt inför framtiden."
Monica, Stockholm


"Elisabet har bra närvaro, varm utstrålning och stort kunnande."
Jan, Stockholm 

Gestaltterapi

Online och i Stockholm