Har du en längtan att fördjupa dina relationer; till dig själv och andra människor?
 

Händer det att du känner du dig ensam tillsammans med andra människor?
Även i dina nära relationer?

Händer det att du känner dig "fel" tillsammans med andra människor?

Längtar du efter att känna dig trygg i dig själv att få vara den du är?


För mig har det varit min egen längtan att få känna glädje, tillit, livskänsla, trygghet i mig själv och gemenskap med andra som har gjort att jag nu tycker mycket om att arbeta med att hjälpa och guida andra till självkännedom, självacceptans och växande.

De flesta har en längtan till närhet. Samtidigt kan det vara skrämmande. Vi kan vara rädda för att bli sårade. Eller att andra ska bli besvikna och märka att vi inte är så bra om de får lära känna oss.

Alla möjliga rädslor och tvivel på oss själva kan dyka upp.

I vårt arbete tillsammans utvecklar du din lyhördhet för dig själv och hur öppen du vill vara tillsammans med andra människor i varje stund. För det skiftar ju i allmänhet med olika personer och vid olika tillfällen.

Att vilja ha närhet innebär också att vi ibland kan vilja ha mer avstånd och utrymme för oss själva.  

Vi undersöker hur du kan märka dina behov och ta dem på allvar.

Under våra samtal undersöker vi hur föreställningar och rädslor hindrar dig i dina relationer och hur du kan komma vidare. 

Dina roller i din ursprungsfamilj och i dina relationer nu tittar vi på. Vad du vill utveckla och bli mer av och vad du kanske vill släppa

Du blir mer klar över dina genuina sidor som känns som DU i grunden och som du vill vara. Du får möjlighet att integrera de sidorna och låta dem få en större plats i ditt liv. 

Att kunna sätta gränser och säga nej när du vill och behöver det, är viktigt. Det innebär också att kunna säga ett helhjärtat ja, när det är saker du verkligen vill.

Kommunikation kan vara svårt ibland. Det kan kännas som att man inte når och inte förstår varandra.

Vi undersöker hur du bättre kan kommunicera för att nå dina nära och kära och andra människor omkring dig.  Och även att bättre förstå deras perspektiv.

Du får lära känna dina försvar. De finns där av en anledning. Ta till dig vad de vill säga dig och låt dem vara en värdefull hjälpande del av dig. Och bli mer flexibel i hur du använder dina försvar, som ju är kreativa lösningar på hur du hanterar olika situationer.

Jag hjälper dig när du vill släppa gamla ohälsosamma föreställningar och mönster och i stället utveckla närande relationer till dig själv och människor i din omgivning.

"Människor är människors glädje" finns det ett uttryck som lyder. Så vill jag att det ska få vara och det vill jag bidra till.

 “Jag har lärt mig att läka mig själv. Jag upplever att jag känner mer på insidan. Känner att jag var uttorkad. Lite som en öken. Känns som att det finns mer liv i mig nu. Mer känsla. Mer glädje.”
Linda, Stockholm


"Tack Elisabet för de fina och väldigt givande samtal vi hade. De fick mig på andra tankar. Såg helt plötsligt saker från en annan synvinkel. Väldigt glad och nöjd för våra samtal. Tack än en gång ❤ ❤ ❤ ❤ ❤"
Irene, Borås


 


"Du är toppen att prata med! Samtalen gav mig nya insikter och lättade på ’bördor’ som jag burit på sen barnsben och har gett nya sätt att tänka på om att ta hand om sitt inre barn. Varmt tack fina du"
Elisabeth, Skara

"Elisabet har en lugn, trevlig och inkännande stil"
​Eva, Stockholm"Att få jobba med Elisabet har varit en väldigt spännande och lärorik upplevelse. Jag fick en mycket djupare kontakt med mina inre känslor och blev väldigt mycket mer trygg i mig själv. Det har var varit väldigt givande och om man bär på tvivel i sig själv rekomenderar jag starkt att vända sig till Elisabet."

Anton, Stockholm, 22 år

Precis som vi behöver veta vad vi värdesätter och vill uppleva i våra nära relationer, så är det ju jätteviktigt att veta vad vi inte vill.

Att känna var gränsen går och vad vi inte mår bra av.


Och det är ju inte alltid lätt att lämna och gå vidare även om vi mår dåligt i en relation. Vi vet vad vi har men inte vad vi får.


Vår självbild och tvivel på vårt eget värde är ofta det som sitter i vägen.


En rädsla för att vara en dålig människa om man lämnar en annan människa kan sitta i vägen, även om det är en ohälsosam relation.


En känsla av skam kan sitta i vägen för att man ska ta sig själv på allvar. Skam för att man har hamnat i situationen. Skam för att man kanske blir dåligt behandlad. Skam för att man är kvar i relationen.


Det hindrar ofta att man berättar för andra hur man har det. Man blir då kvar i en bubbla av ensamhet som gör att det blir ännu svårare och mer destruktivt. Man får inget perspektiv och det giftiga kan bli att kännas nästan "normalt".


Stanna inte i den bubblan om du har det så. Gör dig inte ensam.


Det går att göra något åt situationen.


Du är värd det.

 

Relationer kan utmana vår känsla av trygghet i oss själva.
En annan sida av relationer är att känna ensamhet.

Vi kan ha många människor i vårt liv, kollegor, vänner, kanske till och med familj.

Det kan ändå finnas en känsla av ensamhet inombords som ständigt återkommer när vi inte har dem omkring oss.


Alla upplever nog ensamhet ibland. Det är en del av livet.


Men när den här ensamheten är en stor del av det man upplever, kan det bero på att man inte har så bra kontakt med sig själv, sina känslor, sina egna inre djupare delar, sin själ, varandet.


Det går dock att utveckla, genom att du börjar lyssna alltmer till dig själv, dina djupare känslor och tankar, förankrar dig i kroppen och "är" mer med dig själv.


Det blir då också lättare att känna en bra kontakt och närhet med andra människor.


Ensamhet kan ju också utvecklas till att vara skön när den är självvald och du kan uppleva lugnet och stödet i dig själv.