Mod och sårbarhet

Hej!

Här kommer mitt inspirationsmail om självkänsla, som är ett favoritämne för mig. Det handlar om att lära känna och förstå sig själv, bli trygg i sig själv och utvecklas. Det mesta blir roligare då. Inte minst kontakten med andra människor.

Idag handlar det om mod och sårbarhet.

För att kunna leva autentiskt, i kontakt med oss själva, tillsammans med andra och agera utifrån det som är sant för oss behövs det många gånger mod. 

Det kan kännas väldigt riskabelt och vi kan bli rädda att bli sårade, när vi på det här sättet visar vem vi är. Samtidigt är det då vi kan mötas på riktigt och få meningsfulla relationer. 

Det här kan vara en jätteutmaning många gånger tycker jag, men det är väl värt att utveckla den här förmågan. Det blir mer upplevelse av meningsfullhet och att känna sig levande i livet.

Man behöver "visa sitt hjärta" var det en man som sa till mig en gång. Fint uttryckt tycker jag.

Författaren Brené Brown beskriver det här väldigt bra och pratar även allmänt om att ha det bra både i yrkes- och privatlivet. Så jag skickar en youtubefilm med henne till dig. Klicka på länken nedan.

Låt dig inspireras!

Elisabet 
https://www.youtube.com/watch?v=mDS5bqvOlhc

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Klara Sundin » Att sätta gränser:  ”Hej, Jag är nyfiken på denna kursen. Lämna gärna en kommentar om den fortfarand..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln