Jämför du dig med andra?

Hej!

Här kommer mitt inspirationsmail om självkänsla, som är ett favoritämne för mig. Det handlar om att lära känna och förstå sig själv, bli trygg i sig själv och utvecklas. Det mesta blir roligare då. Inte minst kontakten med andra människor.

Idag lite tankar om att jämföra sig med andra...

Brukar du göra det? Jämföra dig med hur framgångsrika andra verkar vara i sitt arbete? Hur lyckliga de verkar? Hur framgångsrika deras barn är? Hur härligt förhållande de verkar ha med sin partner? Vilka härliga semestrar de verkar ha och så vidare...

Det här är bland de mest effektiva sätten att ta ner sig själv, tänker jag. Man tappar energi. Det gör att man inte ser det man själv har. Man missar att alla har sin egen väg att gå. Det tar bort fokus från att utveckla sitt eget liv. 

När det här händer, när du märker att du jämför dig med en kollega, till exempel, och du mår lite dåligt av det, pröva att stanna upp och gör dig medveten om vad det är du tänker.

Ett sätt är att du kan ta det som inspiration när du ser någon det går bra för. Det kan göra det tydligt vad du själv vill utveckla i ditt liv.

Dra tillbaka uppmärksamheten till dig själv. Påminn dig om vad som är bra i ditt liv. Påminn dig om vad som är viktigt för dig i ditt liv. Se till att du prioriterar det.

Gör dig medveten om din kropp och förankra känslan inom dig att vara DU. Du har ansvar för ditt liv och du är värd att du tar dig själv på allvar.

I mitt arbete guidar jag mina klienter att komma mer "i sin kropp" och till sina känslor. Det är en viktig del i att utveckla självkänslan och tryggheten i sig själv och till att bli mer av den man är i grunden.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Klara Sundin » Att sätta gränser:  ”Hej, Jag är nyfiken på denna kursen. Lämna gärna en kommentar om den fortfarand..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln