Att våga stå upp för sig själv

Hej!

Här kommer mitt inspirationsmail om självkänsla. Det handlar om att utveckla sin självkännedom, självacceptans och medkänsla med sig själv, bli trygg i sig själv och få växa som människa. Det mesta blir roligare då. Inte minst kontakten med andra människor.

Återkommande när jag träffar mina klienter handlar det om att det finns en längtan om att kunna stå upp för sig själv och sina värderingar. Känna att man duger och får vara den man är.

En längtan efter att våga visa sin sårbarhet. Vara så säker så man kan säga det man vill och kunna stå för det. Fortfarande med respekt för andra förstås.

För de flesta av oss känns det som att vi är alldeles ensamma om att känna så. Det är lätt att tro att "alla andra" har ett gott självförtroende och känner sig säkra på sig själva.

Det som brukar hända, dock, när man vågar vara mer sårbar och öppen är att det ger en skön känsla i kroppen. Det utvecklar mod. Det stärker självkänslan att inte hålla igen på det man vill säga. Ställa "dumma" frågor till exempel.

Det bjuder även in till mer mod och öppenhet för andra omkring dig att vara mer mänsklig och visa vem man är. Det kan bli ganska spännande att pröva det här alltmer. Säga som det är. Visa vem du är. 

Hur gör du? Hur vill du göra?

Varma hälsningar
Elisabet

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Klara Sundin » Att sätta gränser:  ”Hej, Jag är nyfiken på denna kursen. Lämna gärna en kommentar om den fortfarand..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln